FUNDAȚIA ETA2U este o organizație puternic ancorată în comunitatea locală, dar care aspiră ca impactul programelor dezvoltate să ajungă la nivel național.

Fundația poartă numele companiei de IT care a fost înființată la începutul anilor 1990 la Timișoara. Fondatorii companiei au inspirat de asemenea misiunea, viziunea și obiectivele fundației.

FUNDAȚIA ETA2U este centrată pe oameni, dorind să-i formeze prin EDUCAȚIE, să consolideze calitatea vieții prin INOVARE și să sprijine proiecte din diverse domenii care aduc o TRANSFORMARE pozitivă în comunitate.

Fundația își propune să descopere oportunitățile care pot genera o transformare durabilă în cadrul comunităților, determinată de implicarea oamenilor într-un proces de învățământ de-a lungul vieții, de transferul tehnologic de cunoștințe în comunitate prin inovație și de diverse proiecte care dau un efect de transformare la nivel local și nivel național.

Credem că schimbările de lungă durată nu vin peste noapte, ci oferind fiecărei persoane posibilitatea de a-și descoperi scopul prin educație, de a-și transforma cunoștințele acumulate în inovație și de a dezvolta comunitatea prin experiențele lor comune. Comunitățile puternice pot apărea numai dacă membrii lor se inspiră și se încurajează reciproc.

În timp ce misiunea, viziunea și obiectivele Fundației ETA2U sunt inspirate din valorile companiei, pentru a defini programele inițiale ale fundației, ne-am îndreptat spre cel mai de preț bun - oamenii. Am realizat un sondaj printre angajații ETA2U pentru a afla care sunt interesele lor principale, preocupările legate de comunitate și modul în care doresc să se implice pentru a face diferența pentru ei înșiși, familiile lor și orașul lor.

Fundația ETA2U se dedică colaborării cu toți cei care doresc să îmbunătățească comunitățile din care provin și care cred că implicarea civică este un mijloc de a spori calitatea vieții pentru toți cei care trăiesc, lucrează și iubesc Timișoara și Timiș. Ulterior, vom replica proiectele de succes implementate la nivel local în alte orașe sau la nivel național.

Ne propunem să oferim oportunități care îmbunătățesc viața oamenilor prin educație, care fac ca orașele noastre să fie centrate mai mult pe locuitorii lor prin folosirea inovării și care transformă comunitățile locale.

Scopul nostru este de a genera o transformare durabilă în comunitățile locale și regionale, determinată de implicarea oamenilor, atât prin utilizarea eficientă a resurselor locale, cât și prin inovarea tehnologică.