Dragi parteneri,

Dorim să împărtășim cu dvs. primul mare proiect al Fundației ETA2U ce a fost lansat săptămâna trecută: Aer pentru București – proiect ce și-a propus să informeze în mod corect locuitorii din București despre problema poluării prin crearea unei infrastructuri de senzori specializați plasați în varii locuri din oraș. Senzorii vor monitoriza și vor analiza calitatea aerului, iar informația va fi făcută publică printr-o platformă online disponibilă pentru toți cei interesați.

Fundația ETA2U s-a alăturat Universității de Vest Timișoara pentru a premia excelența academică care este motorul inovării.  Gala Premiilor UVT își propune sa fie un promotor al ideii de recunoaștere a aportului adus în dezvoltarea unor domenii ca : științele naturii, matematica și informatica, științe sociale și politice, drept și științe economice, științe umaniste, arte și sport.

Una dintre direcțiile clar conturate ale Fundației ETA2U este promovarea unui mediu înconjurător sănătos. La acest capitol România stă foarte prost pentru că mediile urbane sunt cele mai populate din Europa. Credem că prin folosirea tehnologiei într-un mod inovator, această situație poate fi îmbunătățită. Astfel, scopul proiectului „Cod verde pentru București” este implementarea unei infrastructuri tehnice prin care se dorește înregistrarea datelor referitoare la calitatea aerului în București în timp real. In cadrul aceluiași proiect se vor realiza 4 campanii de informare, conștientizare și educare a populației. Proiect desfășurat în parteneriat cu Fondul IKEA, Fundația Comunitară București și Asociația Ecopolis pe durata a 18 luni.

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/fondul-ikea-pentru-mediul-urban/#proiect_acasa_anchor

Campionatul mondial de dans sportiv U21 e conceput ca un eveniment de promovare a dansului atât ca și activitate recreativă și dezvoltare armonioasă pentru copii, tineri și adulți, cât și latura de performanta a acestui sport la nivel național, european și mondial. Prin acest eveniment, dansul devine nu doar un eveniment sportive de masă, dar și un moment de sărbătoare pentru Timișoara.

www.dancefesttm.com

 

Nimeni nu poate construi viitorul fără a prețui trecutul. Patrimoniul arhitectural este o componentă importantă a trecutului. Astfel, Fundația ETA2U s-a alăturat Asociației REcult care derulează proiectul cultural “Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”, sub forma unei campanii de conștientizare a potențialului caselor rurale construite din pământ.

https://desprepamant.ro

Festivalul de film și istorii a luat ființă din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public dezbateri despre teme al căror impact temporal depășește efemeritatea clipei. Astfel, festivalul a dezvoltat de-a lungul timpului patru direcții de program care coincid cu puncte de interes ale Fundație ETA2U: dezbatere, educație, muzică și film  documentar.

www.ffir.ro

Chimia este o materie cu un interes scăzut din partea elevilor. Pentru a schimba această perspectivă, concursul de chimie anorganică este conceput ca un concurs pentru a stimula și răsplăti interesul elevilor pentru chimie și propune o tematică în domeniul chimiei generale și anorganice. Concursul de Chimie Anorganică Veronica Chiriac a fost inițiat in anul 2006, ca un omagiu pentru Prof. Univ. Dr. Ing. Veronica Chiriac (1944-2004) care timp de patru decenii s-a dedicat, cu devotament și pasiune, competență și har didactic, pregătirii profesionale a multor generații de elevi ți studenți pentru studiul chimiei.

www.uvt.ro/ro/concurs-chimie-anorganica

Un simbol al ideii de libertate și gândire, #Liberty Marathon duce mai departe ideea de „Libertate” a primului oraș liber din România, Timișoara. Simbol al libertății individuale și al alegerilor care ne fac unici, maratonul Timișoarei pornește la drum cu sloganul „Running Starts Inside”. Orice luptă se poartă mai întâi cu mintea. Evenimentul își propune să devină nu doar un eveniment sportiv de masa, ci și un moment de sărbătoare pentru oraș. Viziunea pentru 2021 este ca Liberty Marathon să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport.

JCI este una dintre cele mai importante ONG-uri, având peste 100 organizații afiliate, cu peste 200.000 de membri, persoane între 18-40 de ani, cu filiale în peste 5.000 de comunități locale în toată lumea. Având în vederea că misiunea JCI este de a căuta soluții pentru problemele din comunitățile noastre cu scopul a construi o lume mai bună și creând astfel impact global, aceasta se pliază foarte bine pe misiunea Fundației ETA2U. Astfel prin acest parteneriat dorim să mobilizăm și să implicăm generația tânără din Timișoara și din regiune.  

www.jciromania.ro/conferinta-presedintilor-jci-romania-2018-timisoara

Conceput de New Strategy Center împreună cu partenerii săi și cu co-sponsorizarea din partea NATO-PDD, ‘Black Sea and Balkans Security Forum’ este considerat un eveniment anual pentru consolidarea și dezvoltarea rețelelor între analiștii în securitate, factorii de decizie, reprezentanții mass-media cu sediul în aceste regiuni de importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică.

https://www.newstrategycenter.ro/home/