Dragi parteneri,

Dorim să împărtășim cu dvs. primul mare proiect al Fundației ETA2U ce a fost lansat săptămâna trecută: Aer pentru București – proiect ce și-a propus să informeze în mod corect locuitorii din București despre problema poluării prin crearea unei infrastructuri de senzori specializați plasați în varii locuri din oraș. Senzorii vor monitoriza și vor analiza calitatea aerului, iar informația va fi făcută publică printr-o platformă online disponibilă pentru toți cei interesați.

Una dintre direcțiile clar conturate ale Fundației ETA2U este promovarea unui mediu înconjurător sănătos. La acest capitol România stă foarte prost pentru că mediile urbane sunt cele mai populate din Europa. Credem că prin folosirea tehnologiei într-un mod inovator, această situație poate fi îmbunătățită. Astfel, scopul proiectului „Cod verde pentru București” este implementarea unei infrastructuri tehnice prin care se dorește înregistrarea datelor referitoare la calitatea aerului în București în timp real. In cadrul aceluiași proiect se vor realiza 4 campanii de informare, conștientizare și educare a populației. Proiect desfășurat în parteneriat cu Fondul IKEA, Fundația Comunitară București și Asociația Ecopolis pe durata a 18 luni.

Unul dintre drepturile fundamentale ale oricărei ființe umane este posibilitatea de a crește și a trăi într-un mediu sănătos. Calitatea aerului influențează foarte mult starea de sănătate a populației. O inițiativă a Fundației ETA2U, proiectul vizează construirea infrastructurii necesare măsurării calității aerului în Timișoara, în parteneriat cu COLTERM.